Pytania do Katarzyny "Łasic" Szewczyk

1
Oto temat, w którym można zadawać wszelkie pytania dotyczące twórczości Kasi. Chodzi tu nie o bardziej ogólne porady, bo tych jest pełno w różnych działach, ale właśnie o pytania do naszej Autorki.

Nie mogę się powstrzymać przed zadaniem pytania jako pierwszy. :)
Niedawno na Facebooku widziałem Wasze ostatnie wspólne próby tworzenia z Jackiem. Czy nie wczuwacie się za bardzo w klimat morderstw? Czy to był tylko pisarski masaż? :>
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

2
Masaż? Hahaha, nie, my grzeczni jesteśmy. Jedno co pewne, że mamy w planach kilka tekstów. I osobno, i razem. A zdjęcie z długopisem, yyy... mam się przyznać, że nie trafiłam? :P :twisted:
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

3
Jeśli wolno mi dorzucić do pieca... tfu, trzy grosze znaczy. Wczuwanie się w kreowane postacie, to sól, pieprz oraz wisienka na literackim torcie. Nigdy nie powstałby nasz cykl o przygodach dwójki rąbniętych detektywów, gdybyśmy nie znali się z realu. Oczywiście Elka i Rafał są w porównaniu z pierwowzorami stonowani, wycofani, wyciszeni i pełni pruderii, inaczej papier by spłonął już w drukarni. Dlatego dementuję pogłoski, iż opisujemy własne przygody, no, może niektóre...

A teraz zmykam, bo gdy Łasic z podejrzanym uśmieszkiem sięga po fiolkę nitrogliceryny, lepiej zachować dystans właściwy. Czyli jakieś pięćset kilometrów :wink:

5
Podjęłam wyzwanie i piszę coś w moich klimatach, ale bez trzeszczących schodów, zamczysk i wszystko się dzieje w nowoczesnym budynku. Idzie powolutku, ale na ten moment jestem całkiem zadowolona. Tfu, tfu, tfu ;)
Mam już połowę, a na horyzoncie coś, o czym jeszcze nie chcę mówić, bo bardzo niepewne, ale jak będzie pewne, to tak będe kicać ze szczęścia, że zrobię dziurę w suficie. Grunt, że się jakoś kręci :)

8
Zgadza się, nie ta Katarzyna Szewczyk :) To się już zdarzało, dlatego zdecydowałam się kolejne teksty podpisywać dwoma imionami, żeby zaznaczyć różnicę. Nie znam twórczości tamtej Pani, ale musi być w niej coś naprawdę interesującego, skoro czytelnicy się dopominają :) . I z tego, co się zorientowałam, grasujemy w zupełnie innych rejonach literackich, więc na ten moment najlepszą wskazówką będzie lista publikacji. I jeszcze, jakby nas było mało, na Lubimy Czytać można wyszukać Adę Katarzynę Szewczyk, która też ma na koncie powieści z gatunku fantastyki.
Zostaje mi życzyć udanych poszukiwań właściwej Katarzyny :) Powodzenia! :)
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa Pisarzy”