Latest post of the previous page:
Osobiście wolę galaretkę. Poczekam z wami, panowie. A kiedy nadejdzie wiekopomna chwila, postawię piwo.
A ja myślałem, że dowcip jest oczywisty dla wszystkich...Alicja Minicka pisze:P.S. „Kiślu” nie powinno się chyba używać na forum literackim. Lepiej „Kisielu”.
Przemyślałam. W kontekście kiśla kontekstów wolę nagiego króla niż koszmarnie ubraną królową. To z punktu widzenia hetero, oczywiście. Albo dlatego, że nagi król się czegoś nauczył. Chyba. Andersen o tym nie pisze dosłownie.Alicja Minicka pisze:Mam na myśli zjawisko, opisane w baśni Andersena „Nowe szaty cesarza”. Może to też warto przemyśleć?
Navajero pisze:A ja myślałem, że dowcip jest oczywisty dla wszystkich...Alicja Minicka pisze:P.S. „Kiślu” nie powinno się chyba używać na forum literackim. Lepiej „Kisielu”.
Urażony? Skąd! Najwyżej nieco zdziwiony i może (odrobinę) rozbawiony.Alicja Minicka pisze:Mam nadzieję, że nie poczułeś się urażony.
Ale co nie jest, według Ciebie, ważne? Starania o poprawną polszczyznę na forum literackim czy udzielenie odpowiedzi na moje pytanie.Navajero pisze:To naprawdę nic ważnego
Wróć do „Rozmowy o tekstach z 'Tuwrzucia'”