Hej. W ciągu 4 lat dwa razy wysłałam powieść do 50 wydawnictw i nic, zero odzewu poza paroma odmowami kopiuj-wklej, mam mocne poczucie, że nikt nawet nie czytał mojego tekstu, ponieważ w międzyczasie beta czytelnicy dzielili się podobnymi do siebie przychylnymi opiniami, więc nie podejrzewam ich o głaskanie po głowie, plus tekstem zajmował się profesjonalny redaktor. Nie udało się przebić.
Czy ktoś z Państwa korzystał z usług agenta literackiego i może kogoś polecić? Czy to się opłaca? Trzeba zapłacić przed znalezieniem wydawcy?
Agent literacki
2Napisz trzy komentarze, a później wklej jakiś kawałek tekstu, to wyjaśni, czy... masz pecha, czy pisać nie umiesz
A tak w sumie, to jakieś Dzień Dobry też nie zawadzi, to Forum Literackie, a nie grupa miłośników Plebani na Facebooku...
Dodano po 4 minutach 38 sekundach:
Sorki, bo się już przedstawiłaś, to teraz tylko komentarze napisać i wszystko niedługo będzie wiadome

Dodano po 4 minutach 38 sekundach:
Sorki, bo się już przedstawiłaś, to teraz tylko komentarze napisać i wszystko niedługo będzie wiadome

Agent literacki
3tomek3000xxl, autorka tematu pytała o opinie i wiedzę użytkowników na temat agentów literackich w Polsce, a nie o to, gdzie może zasięgnąć opinii na temat swojego tekstu.
Agent literacki
4A ja odniosłem się do pierwszej części posta... w czym problem? Może niech pokaże jak pisze, to ludzie jej wytłumaczą, czemu nikt nie odpisał... a może faktycznie jakieś fatum, czy cuś 

Agent literacki
5Od piętnastego roku życia już się 'napokazywałam' na wielu forach literackich i chyba nie ma dramatu, ale może coś skrobnę dla spokoju sumienia.
Agent literacki
6W Polsce agent literacki raczej nie jest w stanie zainicjować czyjejś kariery, ale podłącza się w sytuacji, kiedy autor odniósł już pewne sukcesy i opłaca mu się zatrudnić kogoś, kto da mu jeszcze większe zyski i sławę
Miałem agenta literackiego swego czasu w Rosji, płaciłem mu określony procent od zysków. Tam się przydawał, żeby zwrócić uwagę rosyjskich wydawnictw na moje pisanie ( z tego co wiem, świadczył te usługi sporej grupie polskich pisarzy).

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Agent literacki
8to się przestań pokazywać - napisz tekst który da się sprzedać gazetom.Invisibleg pisze: (pn 09 maja 2022, 20:43) Od piętnastego roku życia już się 'napokazywałam' na wielu forach literackich