Fantom

1
Po upadku SFFiH brakowało na rynku papierowego magazynu, do którego można byłoby pchnąć opowiadanie. Nowa fantastyka ma gęste sito i ograniczoną moc przerobową. Miałam szczerą nadzieję, że ktoś zapełni lukę w rynku. I proszę:

http://www.magazynfantom.pl/
Promujemy dobre, wyraziste teksty popularnonaukowe, eseistyczne i recenzje. Ale przede wszystkim prezentujemy pisarzy. Uznanych i nowych, naszymi jedynymi kryteriami są: jakość tekstu i oczekiwania czytelników. (...) Inspirujemy się tradycjami polskiego fandomu, zwłaszcza działalnością Klubu Tfurcuf. Chcemy stworzyć kuźnię młodych pisarzy fanatycznych. Debiutantom dajemy możliwość publikacji w profesjonalnym piśmie, zapewniamy promocję i wsparcie merytoryczne. Starym wyjadaczom pozwalamy spełniać obowiązek mentorów. Stworzymy razem przestrzeń dla życzliwej, ale i surowej selekcji nowej elity literackiej.
Trzymam kciuki :)
http://lubimyczytac.pl/autor/141613/nat ... czepkowska

Fantom

4
Powiedzcie mi, proszę, czy źle liczę. Koszt jednego numeru to 11,99 zł. Prenumerata roczna (6 wydań) to koszt 80 zł. Znaczy to, że normalnie za 6 wydań zapłaciłabym 71,94 zł, czyli mniej niż za prenumeratę? Czy coś ze mną i moim liczydłem nie tak? ;)

Fantom

5
Hej,

Można się gdzieś dokopać do listy osób tworzący redakcję?
Nie zauważyłem nigdzie (być może nieudolnie szukałem :) )

anowi: koszt wysyłki? :)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Fantom

7
Godhand pisze:anowi: koszt wysyłki? :) G.
A to nie jest przypadkiem tak, że koszt prenumeraty powinien zachęcać? Zamiast doliczać jakieś dziwne koszty przesyłki czy cokolwiek, co doliczyli, powinni chyba rzucić ceną max 60 zł. Możliwe też, że wcale nie wiem lepiej ;)

Fantom

10
Szczepko, dzięki, to bardzo pożyteczna informacja, nie wiedziałem o tym.

szopen, dołączę do niecierpliwego szumu: "i co i co i co?" :)
Godhand pisze: Hej,

Można się gdzieś dokopać do listy osób tworzący redakcję?
Nie zauważyłem nigdzie (być może nieudolnie szukałem :) )
G.
Na stronie jest odnośnik do Fb, na Fb można znaleźć Adama Podlewskiego jako rednacza.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Fantom

12
Eldil pisze: Szczepko, dzięki, to bardzo pożyteczna informacja, nie wiedziałem o tym.

szopen, dołączę do niecierpliwego szumu: "i co i co i co?" :)
I nic. Nie wiem, czy są zalani, czy stwierdzili o jezu, jaki gniot, lepiej nic nie odpisujmy autorowi, bo jeszcze go zachęcimy, by nam coś w przyszłości napisał.

W sumie, odczekam jeszcze trochę i wyślę im zapytanie. Nie tylko im, bo inne pismo (ale webzin) ostatnio pisali "już mamy opko na czytnikach, zaraz będzie odpowiedź" i chyba miesiąc czy dwa już minęły...

Added in 40 minutes 6 seconds:
hehe, to właśnie oni we wrześniu mieli opko "już na czytnikach" :D
http://radomirdarmila.pl

Fantom

14
szopen, temat ucichł? Ktoś jeszcze próbował? BTW ich numery są - jak dotąd - tematyczne. Ciekawe, czy mają z góry zaplanowaną jakąś listę tematów. Z tego, co rozumiem, trzeba się wbić z tekstem w motyw przewodni numeru.

Fantom

15
Ok, ja tam piszę(no raz byłem), Zmyślny, numer trzeci(ten Turbosłowianach). Teksty są najlepsze pod motyw, to jaki motyw jest zna naczelny. Atutem jakby były dość krótkie, zgrabne(do 30tysięcy znaków)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”