Może mnie wydadzą...

46

Latest post of the previous page:

Żaden sarkazm, to wymagający gatunek, naprawdę chcę.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Może mnie wydadzą...

48
No wiem, dlatego się czaję :) Ale to na później, może jak zostanę dziadkiem? :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Może mnie wydadzą...

49
Navajero pisze: No wiem, dlatego się czaję :) Ale to na później, może jak zostanę dziadkiem? :P
Nie czekaj tak długo ;)
Chociaż mężczyźni i tak mają łatwiej - ja karmiłam na leżąco synka piersią i jednocześnie pisałam w zeszycie :D

Może mnie wydadzą...

51
Juz wide tego Berie w towarzystwie dzieci, ktore potem zesle na lubianke...
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Może mnie wydadzą...

52
Masz perwersyjną wyobraźnię :P A "Pierwszy krok" to była w zasadzie młodzieżówka.
dr Samuel Johnson

Może mnie wydadzą...

56
Ooo gratuluję :D
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Może mnie wydadzą...

58
Dzięki :D
Mam jeszcze parę pytań :
1. Mam % od sprzedaży. Czy jak księgarnia kupuje książki od wydawnictwa to już się liczy jako sprzedaż? Wiem, że Empik rozlicza się w inny sposób. Wszytskie księgarnie tak działają?
2. Wydawnictwo ma przesyłać wyniku sprzedaży. Skąd mam wiedzieć, że nie robią mnie w jajo?
3. Ile średnio księgarnia kupuje książek? (pewnie to zależy od wielu czynników, ale to bardziej 30 czy 80?).
4.Za hajs że sprzedaży lepiej kupić samochód czy od razu za zacząć budowę domu? ;)

Może mnie wydadzą...

59
Ad1. Zależy czy to procent od ceny wydawniczej, czy książkowej. Sposoby rozliczania są różne, a Empik jest mistrzem w przeciąganiu sprawy, ale w końcu pewnie dostaniesz swoją forsę :D
Ad2. Nie będziesz wiedziała. Wynajęcie fachowca w celu przeprowadzenia audytu kosztuje ok 8 tys. więc prawie żaden autor tego nie robi. Jednym słowem: ufaj ludziom ;)
Ad3. To zależy od nakładu i pozycji autora.
Ad4. Ja bym zaczął od lotniska dla helikopterów :)

Aha, napisz wujkowi na priva ile Ci dali, to powiem Ci jak bardzo zostałaś wyrolowana :P
dr Samuel Johnson

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”