Latest post of the previous page:
D.Wiktorski Jesteś w błędzie i nie masz pojęcia o self-pub. Ja zatrudniłem Redaktorkę, korektorkę i Profesjonalny skład.Co do uwag treści, opisów (tych nie złośliwych od ludzi którzy żadnej książki nie wydali

Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
D.Wiktorski Jesteś w błędzie i nie masz pojęcia o self-pub. Ja zatrudniłem Redaktorkę, korektorkę i Profesjonalny skład.Powinieneś zażądać zwrotu pieniędzy, skoro zostały tam takie kwiatki: "Twarz o jasnych oczach i z szerokim wydajnym podbródkiem". Życzliwie zakładam, że podbródek miał być jednak wydatny
Na takim wózku to daleko tu nie zajedziesz...
Szczerze mówiąc tego (po fragmencie) nie widać.
A o jakich zmianach dokładnie myślałeś? Na podstawie zmieszczonego fragmentu ja bym powiedział, że w tej książce jest właśnie za dużo opisów, tyle że wyjętych z książki do historii, a nie do geografii. Czytamy o folwarku, papierosach, tym że osiemdziesiąt lat temu przed świtem nie było korków na wiejskich drogach, ale najważniejsza przemiana bohatera wydarzyła się gdzieś w retrospekcji.
Trudno ocenić bez znajomości tekstu wyjściowego, ale nie jestem pewien, czy tak książka rzeczywiście miała redakcję.
Serio??? Masakra. Ubezwłasnowolnienie, jeżeli od zastosowania się od uwag ma zależeć druk.
Ja patrzę na to od strony opowiedzenia dobrej historii, a nie sprzedaży. Redaktorzy są wymienieni w książce i dla mnie ich rola jest jasna: pomóc autorowi napisać lepszą powieść, dać inny punkt widzenia, pokazać błędy rzeczowe i np. trudne do zrozumienia fragmenty, Od poprawiania przecinków jest kto inny. W zasadzie weryfikatorzy wykonują u nas podobną pracę, gdy wchodzą głębiej w tekst, zamiast ograniczać się do samej poprawności językowej.
Dzięki za przekreślenie obaw, bo reszta wywodu (poza informacją o charakterze współpracy z P. Redaktor), wybacz Mistrzu, ex cathedra dla słabo rozgarniętego uczniaka w ławce.
Redaktor = Przyjaciel pisarza:)
Czyli jeśli płacisz, jesteś pisarzu wolny od ingerencji redaktora w tekst. Dobrze wiedzieć:)
Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”