Poranne przemyślenia

1
Przyszła do mnie.
Przypełza nie zaproszona.
Podstępnie, prawie niezauważalnie.
Próbowałam ją spławić. Wyrzucić, zanim rozpanoszy się na dobre.
Przemknęła przez niefrasobliwie uchylone drzwi, przycupnęła na parapecie, zapierając się o framugę, bym nie wypchnęła jej za okno.
Perfidnie, im bardziej z nią walczyłam, tym bardziej wciskała się w każdy zakamarek umysłu.
Prowokacyjnie, wręcz obsesyjnie wyświetlając mi przed oczami tą samą scenę.
Przypominając jedyną porażkę.
Nie załatwiona sprawa.
Nie dokończona historia.
Przykro jest patrzeć, gdy człowiek którego się lubi, morduje w sobie wrażliwego i mądrego faceta – zostawiając tylko żałosnego dupka.
Puenta?
Papieros zapalany od zapałki smakuje zupełnie inaczej niż ten podpalany zapalniczką.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Poranne przemyślenia

5
To aby nie w poetrie blanc?
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Poranne przemyślenia

7
Taka ładna chwila zatrzymania. Refleksja nad światem. Lubię :)
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Poranne przemyślenia

8
Sarah, bo się nie znam ;-) ale jakoś bardziej mnie się widzi.
PS namówiłaś mnie. Idę zajarać.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Poranne przemyślenia

9
Misieq79,
Zapalimy kiedyś razem, napijemy się piwa i pogadamy o kosmosie. Żadnej poezji - obiecuję :)
Ps. Nie chcę do wierszyków, chcę do drabbelków!

Wolha.Redna,
Lubię, gdy lubisz :)

Poranne przemyślenia

10
Gdyby nie to, co kursywą - to byłabym prawie pewna, że chodzi o złamanie się i poddanie przy próbie rzucania palenia - a tak, to sama do końca nie wiem... Co nie zmienia faktu, że ładne to jest :D
Dobra architektura nie ma narodowości.
s

Poranne przemyślenia

11
Nastrojowo, Saro.
Choć czuję jakieś drugie dno, czytelne tylko dla Ciebie.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Poranne przemyślenia

12
Isabel,
ithilhin,
Dziękuję

A mnie się zdawało, że czytać we mnie można jak w otwartej księdze.
Czy jest drugie dno?
Sama nie wiem.
Są czytelne "n", pomiędzy "p".
i.. nic więcej..

Poranne przemyślenia

13
To jest ta chwila, kiedy czuję, że tylko l4 usprawiedliwia mnie w fakcie, że jakoś nie chwytam tego tekstu, prześlizguje mi się między palcami. Jak zwykle bardzo obrazowo i smacznie, ale tym razem nie umiem zajrzeć za podszewkę :( i to raczej moje śmiertelne wirusisko zaniża mi poziom, niż tekst...
Wrócę tu, na razie zostawiam znaczek, żeby nie przepadło :)
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Poranne przemyślenia

14
Romek,
Toż ja tu prawie zupełnie naga jestem..
Gdzieś zgubiła się i podszewka i inne części garderoby.
Nie szukaj drugiego dna, nie ma go.
Ale i tak chętnie poczytam, jakie w Tobie obudziłam skojarzenia.
Za smacznie i obrazowo - dygam grzecznie, lekko skłaniają głowę z wdzięcznoscią :)

Poranne przemyślenia

15
Biorę. Najbardziej tu
Sarah pisze:przycupnęła na parapecie, zapierając się o framugę, bym nie wypchnęła jej za okno.
Sarah pisze:Puenta?
Jednorazowo może być, ale jak powtórzysz w innej miniaturze to będzie kara mustafa:)
Sarah pisze:niefrasobliwie
Bez bólu można usunąć:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”