Hej :D

1
Cześć. Nazywam się augustinech008. Mam osiemnaście lat. Jestem uczennicą maturalnej klasy liceum. W przyszłości pragnę studiować anglistykę na Uniwersytecie Gdańskim (jeżeli uda mi się zdobyć 30% z matematyki na maturze:P)
Troszeczkę o mnie:
Pisać zaczęłam kiedy miałam 12 lat, ale pierwsze swoje opowiadanie (moje przyjaciółki nazywają każde z nich książkami z powodu obszernej długości) skończyłam gdy byłam piętnastolatką.
Obecnie tworzę serię jednej z moich historii składającą się z sześciu części. W tym roku zaczęłam pisać piątą, w planach mam jeszcze dokończenie w postaci trylogii (którą zamierzam napisać w języku angielskim, aby potem nie mieć problemów z tłumaczeniem).
Piszę głownie w klimacie fantasy/s-f. Oprócz pisania uwielbiam oglądać filmy i odrobinę interesuję się kinem. Jedną z moich ulubionych serii filmowych jest Underworld, która jest dla mnie wielką inspiracją.
Moim ulubionymi pisarzami są Charles Dickens i John le Carre, a z młodszego pokolenia J.K. Rowling, Suzanne Collins i Samantha Shannon.
Po za tym jestem uzależniona od pisania, czytania, oglądania oraz M&M'sów (te ostatnie staram się kontrolować, aby zmieścić się w drzwiach swojego pokoju :P)
Wow, troszeczkę się rozpisałam :P Pozdrawiam :D
Jeżeli nie potrafisz dojść prostą drogą do tego, by nie być pospolitym, to krzywą drogą na pewno do tego nie dojdziesz.

2
Cześć :)

Underworld szczególnie pierwsza część.

Czemu po angielsku? Znasz go perfekcyjnie i celujesz w angielskojęzycznych odbiorców?

Pozdrawiam,
Ash
"Idź więc, są światy inne niż ten."

---

"If you don't believe in even the possibility of magic, you'll never ever find it."

3
Dobry wieczór, witaj na wery :)

Jeśli potrafisz naprawdę dobrze pisać, to i z matematyką sobie poradzisz :) Oba przypadki dotyczą sensownego układania ciągów myśli zapisanych symbolicznie :)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

4
Dzięki :D
Ashandria pisze: Czemu po angielsku? Znasz go perfekcyjnie i celujesz w angielskojęzycznych odbiorców?
Myślę, że jestem na tyle dobra, aby spróbować choć jeszcze daleko mi do perfekcji, ale staram się poprawiać swoją angielszczyznę. Czy celuję do anglojęzycznych odbiorców ? Tego w stu procentach nie wiem, ale od niedawna prowadzę mini-bloga i część zagranicznych użytkowników go czyta więc chyba nie jest źle :)
Marcin Dolecki pisze: Jeśli potrafisz naprawdę dobrze pisać, to i z matematyką sobie poradzisz
Z matematyką jest u mnie większy u mnie większy problem :( Mam stwierdzoną dysleksję rozwojową niepogłębioną przez co uczenie się bardziej ścisłych przedmiotów jest dla mnie dwa razy trudniejsze. Z polskim nie mam większych problemów głównie dlatego, że dużo piszę i czytam więc dopiero przy skomplikowanych słowach muszę zasięgnąć rady słownika.
I jak zwykle się rozpisałam :P
Jeżeli nie potrafisz dojść prostą drogą do tego, by nie być pospolitym, to krzywą drogą na pewno do tego nie dojdziesz.

5
Hej :) Dobrze, że ćwiczysz, a nie siadasz i mówisz: ``jestem dyslektykiem, więc niczego się nie nauczę``, jak wielu moich znajomych. Fajnie ;)
2+2=17

7
Ashandria pisze:
Czemu po angielsku? Znasz go perfekcyjnie i celujesz w angielskojęzycznych odbiorców?

Ash
Dyskusja o pisaniu od razu w języku obcym oraz tłumaczeniach (na wniosek rozmówców) powędrowala tutaj:

http://weryfikatorium.pl/forum/viewtopic.php?t=17149
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

8
Cześć!
Odważna decyzja z tym angielskim, trzymam kciuki i życzę Ci powodzenia i miłego pobytu na Wery! :)
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis

9
paulina.itp pisze:Witaj augustinech008!!

Maturzystka! Jak wspaniale! Nie martw się, nie jesteś jedyna potępiona - znam to brzemię :)
Hej paulina.itp :D
Miło mi cię poznać :D Piszesz po angielsku ? A co dokładnie ? Jak przygotowania do maturki ?
Wybacz, że tak się dopytuję, ale bywam z natury strasznie upierdliwa :P

12
Czołem i życzenia miłego pobytu na forum. Jednocześnie bardzo współczuję obowiązkowej matematyki. Mnie ta wątpliwa przyjemność - jak na tamte lata - ominęła ;-)

Również, podziwiam za chęć napisania czegoś po angielsku. Będę trzymał kciuki ;-)
http://fallout-novel.blogspot.com/ - powieść inspirowana i na motywach gry Fallout z roku 1997. Serdecznie zapraszam i życzę miłej lektury :)

13
Dzięki :) Na razie muszę jeszcze trochę podszkolić swój warsztat, ale być może coś z tego wyjdzie :D
Teraz moim celem (zaraz po maturze) jest zarobienie na tłumaczenie tekstów :D.

Powodzenia w tworzeniu własnych prac :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”