Pan Andrzej zgodził się sprawdzać jeden dłuższy tekst (20-30 stron) na tydzień. Ponieważ okazuje się, że długich opowiadań nadających się do pokazania światu wcale nie mamy tak wiele, polecam wziąć sie do roboty i zacząć tworzyć pełnoprawne opowiadania, w dogodnej do publikowania formie. Już nie do szuflady, już nie treningowe, ale najlepsze, na jakie nas stać.
Teksty sprawdzone profesjonalnie przez Andrzeja Pilipiuka znajdą sie w odpowiednim dziale, aby każdy mógł uczyć się na cudzych (hihihi) błędach.
Myślę że "sitkiem" tekstów mogły by być kolejne tematy, w formie: Zweryfikowane - Najlepsze z Najlepszych. Potem w nieustalony jeszcze sposób wybierzemy jeden tekst na tydzień, najlepiej tak, aby każdy kto chce wkrótce zacząć publikować mógł zostać "sprawdzony". Zostałem mianowany łącznikiem z panem Andrzejem, i będę musiał prosić o wybrany tekst w formie pliku .doc na mój mail, a potem prześlę go panu Andrzejowi.
Przypominam też, że żadna redakcja nie opublikuje tekstu który był publikowany w internecie w całości, lub częściach. Więc jeśli napiszecie genialny tekst, to nie wrzucajcie go na Forum, tylko ślijcie i próbujcie publikować. Teksty zweryfikowane przez naszego Guru także pojawią się z przypisami na Forum, więc nie będziecie mogli ich publikować.
To tylko gwoli przypomnienia.
Na koniec proszę jeszcze raz: wszyscy, którzy czują się już nieco pewniej - zacznijmy pisać porządne opowiadania! Najłatwiejsza droga do publikacji książek, to zdobycie czytelników i nazwiska, a to najłatwiej osiągnąć publikując teksty w magazynach. Trzy, które chętnie sięgają po teksty debiutantów to Nowa Fantastyka, Science Fiction oraz Lampa.
Więc zakasać rękawy, zacisnąć zęby i... Do pracy!
ps: Jeśli gdzieś macie opowiadania które lubicie na dnie kompa, ale wiecie, że nie za bardzo da się je wydać, to poskładajcie je do kupy i wyślijcie w całości na Weryfikatorium. Każdy dobry tekst się liczy.
Pozdrawiam
Nine
Andrzej Pilipiuk Weryfikuje
1
Ostatnio zmieniony sob 17 wrz 2011, 16:41 przez Ninetongues, łącznie zmieniany 1 raz.