Jubileuszowy Konkurs

1
Konkurs na opowiadanie do 60 000 znaków (ok. 33 str. tekstu) za zakresu fantastyki, fantasy, horroru i wszystkich możliwych hybryd.
Termin nadsyłania - 31 grudnia 2012 r.
Wydruk (2 egz.) (Times New Roman 12, 1,5 odstępu) przesłać na adres:
Nowa Fantastyka
"Konkurs na opowiadanie"
ul. Rzymowskiego 28
02-697 Warszawa
Osoby wyróżnione będą proszone o nadesłanie tekstu w wersji elektronicznej.

Więcej info w dyskusji na FB: http://www.facebook.com/pages/Nowa-Fant ... 8446914947

Kto sobie ostrzy zęby?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

3
Ja sobie śmiem ostrzyć. ;)

No wreszcie konkurs na coś dłuższego - popełniam raczej długaśne opowiadania i zwykle limit znaków w konkursach mi podcina skrzydła. Ale nie tym razem, Panie Dziejku, nie tym razem - mam dwa opowiadania, które mogłyby się nadać, muszę je tylko odkurzyć (bo już sobie odleżały z pół roku) i do boju. :)

Dzięki za informację o konkursie, tak w ogóle - sam czasem sprawdzam, czy w necie są jakieś konkursy, ale albo orientuję się w ostatniej chwili (gdy na napisanie czegoś i przesłanie jest już za późno) albo w ogóle przegapiam konkurs, albo limit znaków mnie przegania. Doceniam to, że na Wery takie info daje się zawsze znaleźć. :)
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

4
Mich'Ael pisze:Doceniam to, że na Wery takie info daje się zawsze znaleźć. :)
Doceniam, że doceniasz. :D

Powodzenia w konkursie.

(To był mój 888 post. Wiem, że to nie 666, ale zawsze...)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

5
Też mnie cieszy ilość dozwolonych znaków. Do tej pory jedyny konkurs, gdzie mogłem się wyrobić w limicie były HW. 60k jest optymalną długością. Nie trzeba będzie się pilnować, by nie wyjść z góry ustalonego przed pisaniem planu. A to niestety często zabija całą przyjemność tworzenia.

6
Hmm, może wreszcie w Nowej Fantastyce zaczną zamieszczać coś świeżego. Wiem, że niby mistrzowie mistrzami, ale ile można wykorzystywać wyobraźnię jednych i tych samych ludzi? Gdy się prenumeruje NF to od tych samych nazwisk już się słabo robi. Zwłaszcza, że debiutanci jacy by nie byli, nawet jeśli nie świecą stylem, to mają kompletnie świeże pomysły.

7
Świetnie, że NF ogłosiła taki konkurs. Górny limit znaków też cieszy, bo często jest mi trudno zmieścić się w 25-40 tysiącach :) Ciekawi mnie, czy wyróżnione opowiadania znajdą się w jednym numerze (przy 3 tekstach o objętości ok. 60k mogłoby być ciężko), czy będą rozrzucone na poszczególne numery? A może trafią do wydania specjalnego? No ale to tylko takie dywagacje :)
I wear my red lipstick, grab my coat and gun...

8
Znalazłam informacje o konkursie na ich profilu na facebooku. Innych stron na ten temat, informacji na ich stronie lub osobnych postów nie ma. Ale mam nadzieję, że to będzie przydatne.

10
Konkurs ciekawy, ale jak na jubileusz, to trochę słabo z nagrodami...
Opowiadaj. Zachowaj rytm i opowiadaj. Mów o swoich klęskach, niespełnionych marzeniach, pierwszych miłościach, o dniu, kiedy miałeś wszystkiego dość, o tej jedynej, dla której chciałeś się zabić, o tym że nie wszystko ci się udaje. Ja będę słuchał. A potem spiszę historię twojego życia.

11
A dla mnie taka nagroda byłaby ABSOLUTNIE wystrczająca. :D
Tyle, że na razie pisanie leży i kwiczy, więc nie ma co liczyć na... cokolwiek. Pociesza mnie fakt, że termin jeszcze odległy, więc może gdzieś, jakoś, w międzyczasie.

12
cranberry, Tak, wiem, ale po prostu nie mają osobnego posta, strony, zakładki, ogłoszenia, niczego więcej, więc wkleiłam to. No i nie ma innego miejsca, gdzie można by zadawać pytania organizatorom. Chciałam oszczędzić innym użytkownikom szukania tego zdjęcia wśród ich obrazków, czy posta na osi czasu, bo mnie to trochę zajęło.

No ja na pewno wezmę udział. Pomysł już jest i dojrzewa. Ciekawi mnie jaka będzie konkurencja, ile osób weźmie udział. Niestety pewnie nigdzie nie zostanie to ogłoszone ;'c.

13
Nemesis666 pisze: ile osób weźmie udział
Z pewnością milion pięćset sto dziewięćset. :D

14
A mi w konkursach nie idzie, notuję klęskę za klęską (no, może poza jednym, ale i tak odpadłem z II etapu) więc nie wyślę. No i odrzuca mnie:
1/ wymóg drukowania opowiadania w dwóch kopiach;
2/ limit znaków - jakiś taki mikry. Ja rozumiem 100 tys. znaków, ale 60 to ok. 60% mojego przeciętnego opowiadania %-)

A termin rozstrzygnięcia też jest mocno niewiarygodny. Bo milion pińcet sto dziwińcet uczestników właśnie...
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

15
Większość tekstów odpadnie po przeczytaniu killku pierwszych zdań...
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”