W porządku, przyznaję się - nie wiem, o co chodzi z tymi wszechobecnymi godłami. I chciałbym się dowiedzieć. Co drugi konkurs - dołączyć trzeba godło w oddzielnej kopercie.
Wiem, że w takiej kopercie znajdują się dane autora - ewentualnego zwycięzcy, coby nawet sędziom nie spojlować, kto wygrał. Ale na czym polega sama idea godła? Czy ma to być jakiś intrygujący nick? Jakiś obrazek, ikonka? Inicjały? Słowo? Coś w stylu pseudonimu literackiego?
I gdzie toto tałatajstwo umieścić? Na każdej stronie pracy? Na pierwszej/ostatniej stronie? Na osobnej kartce?
Z tego, co mówi wujcio Gugel (a raczej czego nie mówi), niewiele jest osób równie tępych jak ja - i dlatego nie mogłem znaleźć satysfakcjonującej odpowiedzi. Ale na Werasów mogę liczyć, prawda?
(BTW. Nie za bardzo wiedziałem, gdzie ten temat umieścić; jeśli lepiej mu będzie gdzieś bliżej konkursów, śmiało przenosić.)
Przed użyciem zapoznaj się z treścią Regulaminu lub skonsultuj się z Moderatorem lub Adminem,
gdyż każde Forum niewłaściwie stosowane zagraża Twojemu życiu literackiemu i zdrowiu psychicznemu.
gdyż każde Forum niewłaściwie stosowane zagraża Twojemu życiu literackiemu i zdrowiu psychicznemu.
G O D Ł O
Moderatorzy: Poetyfikator, Moderator, Weryfikator, Zasłużeni przyjaciele
- Sir Wolf
- Łowca Baboli
- OSTRZEŻENIA: 0
Godło (pisane małymi literami i bez spacji) to cokolwiek, co pozwoli odróżnić autora. Może to być rysunek, może być pseudonim czy ksywka.
Z reguły oznacza się każdą stronę, na wypadek, gdyby się rozdzieliły i pomieszały.
Z reguły oznacza się każdą stronę, na wypadek, gdyby się rozdzieliły i pomieszały.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.
- zorck
- Pisarz domowy
ewormie wystarczy, że pracę podpiszesz na pierwszej stronie. Nickiem. Ten sam nick umieszczasz też na kopercie. W tejże zaklejonej kopercie swoje pełne (wymagane przez organizatora) dane.
I wsio.
Jak będzie powód, to wysoka komisja sprawdza twój nick, szuka tak podpisanej kopery i po otwarciu już wie ktoś Ty. I wtedy np. Cię informuje o wygranej.
I wsio.
Jak będzie powód, to wysoka komisja sprawdza twój nick, szuka tak podpisanej kopery i po otwarciu już wie ktoś Ty. I wtedy np. Cię informuje o wygranej.
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.
- gitarzystka05
- Pisarz domowy