Przed użyciem zapoznaj się z treścią Regulaminu lub skonsultuj się z Moderatorem lub Adminem,
gdyż każde Forum niewłaściwie stosowane zagraża Twojemu życiu literackiemu i zdrowiu psychicznemu.

Wyświetlanie postów

Działanie forum, prośby, zażalenia.

Moderatorzy: Poetyfikator, Moderator, Weryfikator, Zasłużeni przyjaciele

Awatar użytkownika
Zaqr
Akcelerator
Akcelerator
Posty: 1115
Rejestracja: pn 03 sty 2011, 23:30
OSTRZEŻENIA: 0
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: Zaqr » pt 27 kwie 2018, 20:37

Moi drodzy, zastanawiam się, czy ten problem dotknął tylko mnie.
Gdy autor posta ma ustawiony jakiś podpis, to nie mogę przeczytać ostatniej linijki tekstu. Dzieje się tak tylko przy postach dłuższych, te kilkulinijkowe działają normalnie.



Awatar użytkownika
Faraon
Imperator
Imperator
Posty: 4042
Rejestracja: pn 01 gru 2008, 21:13
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Kontaktowanie:

Wyświetlanie postów

Postautor: Faraon » pt 27 kwie 2018, 20:43

Czy ktoś jeszcze ma ten problem?
Zaqr, jak Ci wpadnie jakiś post dla przykładu to wrzuć link.



Awatar użytkownika
ancepa
WModerator
WModerator
Posty: 2803
Rejestracja: sob 04 wrz 2010, 11:30
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: Starachowice
Płeć: Kobieta

Wyświetlanie postów

Postautor: ancepa » pt 27 kwie 2018, 20:44

Zaqr, mi nikt nie zgłaszał takiego problemu. Od dawna ten problem występuje? Jaką używasz przeglądarkę? Spróbuj zalogować się na innej i sprawdź czy ten problem dalej występuje. :(



Awatar użytkownika
Zaqr
Akcelerator
Akcelerator
Posty: 1115
Rejestracja: pn 03 sty 2011, 23:30
OSTRZEŻENIA: 0
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: Zaqr » pt 27 kwie 2018, 21:21

viewtopic.php?f=108&t=19556

Chociażby tutaj - post Rubii widzę do "na Ukrainie też"

viewtopic.php?f=93&t=19574

Tutaj widzę do "Kiedy to zacznie działać?"



Awatar użytkownika
ancepa
WModerator
WModerator
Posty: 2803
Rejestracja: sob 04 wrz 2010, 11:30
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: Starachowice
Płeć: Kobieta

Wyświetlanie postów

Postautor: ancepa » pt 27 kwie 2018, 21:22

W drugim przypadku widzę to samo. W pierwszym rzeczywiście jest jeszcze jedno zdanie.

Edytuję - jednak u mnie wszystko widać. Korzystam z Mozilli.



Awatar użytkownika
Zaqr
Akcelerator
Akcelerator
Posty: 1115
Rejestracja: pn 03 sty 2011, 23:30
OSTRZEŻENIA: 0
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: Zaqr » pt 27 kwie 2018, 21:24

Możliwe, że to wina chroma, bo gdy wszedłem na telefonie w tekst Eldil, to wyświetla mi do "których cokolwiek ma".



Awatar użytkownika
Eldil
Dusza pisarza
Posty: 549
Rejestracja: śr 15 mar 2017, 20:57
OSTRZEŻENIA: 0
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: Eldil » pt 27 kwie 2018, 21:31

Przy moich poprzednich, "pływających" stopkach włączały się suwaki.
Przy którejś z miniaturek musiałem prosić o pomoc moda, bo w samym tekście zeżarło mi końcówkę i został bez puenty ;) Tzn ona była, ale niewidoczna, już za ramką. Poradziliśmy sobie dodając puste linijki na pożarcie.

Zaqr pisze:Source of the post viewtopic.php?f=93&t=19574

Tutaj widzę do "Kiedy to zacznie działać?"


A to moje. Jak wrzucałem, to działało, a teraz widzę tak samo jak Zaqr (mam Chrome). I problem ten sam - tekst jest, ale niewidoczny za ramką. Można go co najwyżej zaznaczyć, skopiować i zobaczyć np. w Wordzie.

Added in 3 minutes 16 seconds:
Sprawdziłem pod Edge. Widać całość, ale post ma wewnętrzny suwak i końcówka wychodzi dopiero po przesunięciu.


"Nic nie dzieje się dwa razy w ten sam sposób".
C. S. Lewis

Awatar użytkownika
P.Yonk
WModerator
WModerator
Posty: 1217
Rejestracja: sob 17 cze 2017, 20:08
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: cukry.ozdobne.występy
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: P.Yonk » pt 27 kwie 2018, 22:18

Faraon, to kwestia stylów CSS. Ta zmiana, o której mówiłem, jest konieczna. Wystarczy drobna zmiana w pliku "content.css" http://weryfikatorium.pl/forum/styles/we_universal/theme/content.css. Przyślijcie mi ten plik, ja dopiszę co trzeba i odeślę. Włąściwie, to nie potrzebuję, żebyś mi go wysyłał. Sam go pobiorę. A odeślę poprawiony.

Added in 18 minutes 27 seconds:
Podaję link do zmodyfikowanego i spakowanego pliku content.css: Tutaj link

Należy:
1. Pobrać plik, rozpakować i podmienić z oryginałem. http://weryfikatorium.pl/forum/styles/w ... ontent.css
2. W tej chwili, działa shorcode AKAPIT, który do każdego p dodaje atrybut style. Cąły atrybut style musi zostać usunięty. Zamiast tego powinien zostać dodany atrybut class

Kod: Zaznacz cały

class="akapit"


Tutaj podaję jakie zmiany wprowadziłem w pliku content.css (poniżej linii 313:

Kod: Zaznacz cały

.content p.akapit {
  text-indent: 5%;
  text-align: justify;
  font-size: 1.5;
  margin: 0;
}
.content p.akapit + br {
  display: none;
}


"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia"
"Jem kamienie. Mają smak zębów."

Awatar użytkownika
boogi
Zarodek pisarza
Posty: 15
Rejestracja: sob 06 lut 2016, 20:51
OSTRZEŻENIA: 0
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: boogi » wt 01 maja 2018, 21:19

We wskazanym przez P.Yonk pliku zmieniłem linię 529, "overflow: auto", na "overflow: visible". Poproszę o informację, czy wszystkim wyświetla się prawidłowo. Możliwe, że będzie potrzebne "Ctrl+R" do przeładowania zbuforowanych stylów.



Awatar użytkownika
P.Yonk
WModerator
WModerator
Posty: 1217
Rejestracja: sob 17 cze 2017, 20:08
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: cukry.ozdobne.występy
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: P.Yonk » wt 01 maja 2018, 21:38

boogi, teraz jest tak, że każdy "<br/>" jest widoczny, jako przerwa między akapitami. A ja w swojej zmienie dodałem p.akapit + br { display: none; }
Tylko trzeba cały ten styl wyrzucić, a dać klasę, tak jak opisałem.


"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia"
"Jem kamienie. Mają smak zębów."

Awatar użytkownika
ithi
Siewca Dobra
Siewca Dobra
Posty: 5095
Rejestracja: pt 23 sie 2013, 11:15
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: Płock
Płeć: Kobieta
Kontaktowanie:

Wyświetlanie postów

Postautor: ithi » wt 01 maja 2018, 21:43

a tej linii z boku nie można się pozbyć?
Screen Shot 2018-05-01 at 21.42.27.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Awatar użytkownika
P.Yonk
WModerator
WModerator
Posty: 1217
Rejestracja: sob 17 cze 2017, 20:08
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: cukry.ozdobne.występy
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: P.Yonk » wt 01 maja 2018, 21:45

Proszę dodac te style, które napisałem. ithilhin, ty modyfikowałaś już to co się dodaje do shortcoda [AKAPIT], prawda?


"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia"
"Jem kamienie. Mają smak zębów."

Awatar użytkownika
ithi
Siewca Dobra
Siewca Dobra
Posty: 5095
Rejestracja: pt 23 sie 2013, 11:15
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: Płock
Płeć: Kobieta
Kontaktowanie:

Wyświetlanie postów

Postautor: ithi » wt 01 maja 2018, 21:47

na chwilę wyrzuciłam minusowy margines - i wtedy linii nie ma, ale są odstępy między akapitami za duże.


gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Awatar użytkownika
P.Yonk
WModerator
WModerator
Posty: 1217
Rejestracja: sob 17 cze 2017, 20:08
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: cukry.ozdobne.występy
Płeć: Mężczyzna

Wyświetlanie postów

Postautor: P.Yonk » wt 01 maja 2018, 21:51

ithilhin, Można usunąć coś z pliku 'content.css', ale dodać co proponuję już się nie udaje? To nie zarzut do Ciebie oczywiście. To niecierpliwość :D
A to co robiłaś przy [AKAPIT] to trzeba powtórzyć, ale usunąć cały styl, a dodać klasę. To jest możliwe?


"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia"
"Jem kamienie. Mają smak zębów."

Awatar użytkownika
ithi
Siewca Dobra
Siewca Dobra
Posty: 5095
Rejestracja: pt 23 sie 2013, 11:15
OSTRZEŻENIA: 0
Lokalizacja: Płock
Płeć: Kobieta
Kontaktowanie:

Wyświetlanie postów

Postautor: ithi » wt 01 maja 2018, 21:55

P.Yonk pisze:Source of the post ithilhin, Można usunąć coś z pliku 'content.css',

to boogi musi


gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek


Wróć do „Sprawy organizacyjne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość